Λ. Αυγενάκης: «Στηρίζουμε έμπρακτα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, σωματεία και αθλητές και είμαστε περήφανοι που σε μόλις δύο χρόνια η αθλητική μας μεταρρύθμιση αποδίδει καρπούς».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2021
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Είμαστε περήφανοι, διότι, σε μόλις δύο χρόνια, η αθλητική μας μεταρρύθμιση έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς και έχουμε αλλάξει το τοπίο στον τομέα του αθλητισμού προς όφελος της αθλητικής οικογένειας, στηρίζοντας έμπρακτα και ουσιαστικά τους αθλητές και τις αθλήτριες μας», τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση των Βουλευτών Κυριάκου Βελόπουλου, Απόστολου Αβδελά και Κωνσταντίνου Χήτα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε συνοπτικά τα δεκάδες μέτρα που έχουν ληφθεί προς όφελος των ερασιτεχνικών σωματείων και των αθλητών, υπογραμμίζοντας ότι ήδη έχουν καταβληθεί, σε λιγότερο από δύο χρόνια, περίπου 55 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και σύντομα θα δοθεί στα σωματεία και η προκαταβολή από το νέο τρόπο φορολογίας των κερδών του στοιχήματος, αίτημα διαχρονικό που θεσπίστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Αναλυτικά, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ανέφερε:
«Από την πρώτη στιγμή της θητείας μας, θέσαμε στο επίκεντρο της πολιτικής μας τον αθλητή και το σωματείο, δηλαδή το κύτταρο της αθλητικής ανάπτυξης.
Στο πλαίσιο της αθλητικής μεταρρύθμισης, που υλοποιούμε τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια, διαμορφώσαμε και εφαρμόζουμε σειρά μέτρων για την ουσιαστική στήριξη των αθλητών και των αθλητριών μας...

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου "εδώ".

jQuery Scroll Up plugin